MATERIAALI-maalaukset


Materiaalisuudeltaan Kaisa Soinin 2010-luvun taitteen teokset ovat moni-ilmeisiä. Runsas materiaalivalikoima ja tekninen kokeellisuus on niille ominaista. Maalausten materiaalit, samoin kuin niiden työstötavat, liittyvät usein rakennusmateriaaleihin. Tämä tuo teoksiin omintakeista läsnäoloa. Ne ovat moniaistisesti koettavissa, katseen ja kosketuksen yhteenkietoutuessa.

Teoksista on muodostettu värien ja materiaalien mukaan yhdistellen kaksi kuvagalleriaa: Tumma sarja ja Vaalea sarja. Vaikka teokset esitetään sarjana, ne ovat kaikki erillisiä.

Sarjoihin voi tutustua teos- ja detaljikuvien välityksellä. Teostiedot löytyvät kuvista ja tarkemmin teostiedoista.

VAALEA SARJA -Vaaleaa, vahaa ja hopeaa

Vaalean sarjan maalauksissa on materiaaleina käytetty vahattua puuta, hopeista lyöntimetallia, teräslankaa,  mehiläisvahaa, vuorikiillettä. Perustekniikkana teoksissa on öljy kankaalle. Kangas on kiinnitetty pohjalevylliseen runkorakenteeseen.

TUMMA SARJA -Tummaa, tervaa ja kuparia

Tumman sarjan maalauksissa on materiaaleina käytetty tervattua puuta, kuparista lyöntimetallia, kuparikäämilankaa, pellavalankaa,  pigementtiä, lasia. Perustekniikkana teoksissa on öljy kankaalle. Kangas on kiinnitetty pohjalevylliseen runkorakenteeseen.