TEOKSET


Kaisa Soinin teoksia ja uraa 1990-luvun puolesta välista lähtien yhdistää kysymys tilasta. Mitä hänelle merkitsee tila maalauksen konseptissa?

“Tutkin maalausta esineenä. Haen sen fyysisiä rajaehtoja kolmiulotteisuuden kannalta. Toisaalta pohdin tilaa ja myös tyhjyyttä eksistentiaalisessa mielessä. Etsin maalatessa tilaa, joka on sekä täynnä mahdollisuuksia että tyhjä. Siis sellaista hyvällä tavalla tyhjää, potentiaalia olemisen tilaa.”

“Tilan kysymykset ovat paitsi mahdottomia vastata, myös alati itsensä uusivia. Siksi ne tarjoavat loputtomia yllykkeitä työhön. Niiden ääreltä löytyy samalla jotain olennaista, johon juuri kuvataide voi vastata: Mitä on näkeminen?” 


TEOSTEN JAOTTELU:


UUDET maalaukset

Uudet maalaukset ovat vuosilta 2011-12. Teokset ovat maalausten ja veistosten välimaastosta. Teosten luonne välittyy etenkin kuvagallerioiden detaljikuvissa. 


MATERIAALI-maalaukset

Materiaali-maalauksia kohdassa esitellään Kaisa Soinin teoksia 2010-luvun taitteesta. Teoksiin voi perehtyä laajojen kuvagallerioiden avulla.
 

PIGMENTTI-maalaukset

2000-luvun alussa Kaisa Soini maalasi käyttäen pigmenttejä, joilla hän rappasi teosten mattamaisen pinnan. Pigmentti-maalauksia esitellään lyhyesti.

ARKKITEHTUURI-maalaukset

Kaisa Soinin uran alkupuolen teoksia löytyy Arkkitehtuuri-maalauksista. Lisää materiaalia niistä on myös kohdissa Julkaisut ja Näyttelykuvia.